Mijn kenmerken van autisme

Er zijn enorm veel verschillende dingen die erop wijzen dat iemand wellicht autisme heeft. Er zullen veel mensen dingen herkennen, ook mensen zonder autisme. Iedereen heeft namelijk toch zijn vaste patronen in het dagritme waar men zich aan houd, wat dus niet gelijk wil zeggen dat je autisme hebt.
Hieronder ga ik mijn kenmerken van het autisme benoemen.

 • Communicatie
  • Moeilijk vriendschappen kunnen sluiten en onderhouden
  • Geen oogcontact maken
  • Weinig aandacht voor andere mensen
  • Niet kunnen aanvoelen hoe andere zich voelen
  • Niet praten
  • Grapjes niet altijd snappen
  • Geen zin om leuke dingen te doen met onder andere vriendinnen
  • Vaak een glimlach op mijn gezicht zodat ik niet hoef te praten als het slecht met me gaat
  • Slecht over mijn gevoel kunnen praten
  • Niet enthousiast kunnen reageren bij iets leuks
  • Niet durven bellen
 • Gedrag
  • Mijn routines zijn elke dag hetzelfde
  • Bij grote pijnen ( zoals mijn enkel breken ) voel ik geen pijn, bij kleine pijnen ( zoals een sneetje ) heb ik er enorm veel last van
  • Snel warm of snel koud hebben
  • Het liefst heb ik alles op kleur gesorteerd staan
  • Last hebben van fel licht
  • Niet alleen ergens heen durven
  • Enorm onzeker
  • Snel boos worden, vaak om niks
  • Denken dat mensen mij altijd aankijken en slecht over mij denken
  • Niet eten of drinken in gezelschap
  • Continue een hoge hartslag ( boven de 100 ) en hyperventileren door stress

Ik heb een paar vriendinnen die ik niet heel veel zie, maar wel blij ben dat ik ze heb zodat ik soms nog eens de deur uit kom. Ik zit het liefst heel de dag binnen waardoor het voor mij een grote stap is om contact te onderhouden en langs mijn vriendinnen te gaan.

Er zullen er vast nog veel meer zijn!
Ik hoop dat ik mensen zo kan laten zien dat ik ben zoals ik ben door mijn autisme. En ondanks alle ellende die het me vaak geeft ben ik ook blij dat ik de diagnose heb zodat ik weet wat er met me is en hoe het komt dat ik zo ben.

4 gedachten over “Mijn kenmerken van autisme”

 1. Hoi mayke,

  Ik las het bericht van je moeder in de flair en besloot meteen je blog te lezen. Ik heb zelf ook autisme (pdd-nos). Ik weet dus hoe lastig het leven met autisme kan zijn. In de blog van je moeder staat dat je niet werkt. Voor mij is het ook niet mogelijk om betaald werk te doen. Daarom ben ik vrijwilligerswerk gaan doen. Misschien is dit ook wat voor jou. Ik kom rond van een wa-jonguitkering. Heb je daar al weleens naar gekeken? Veel liefs Bonnie

 2. Hallo mayke,

  Wat een mooie blogs en wat een herkenbare verhalen, het leek net of je over mijn leven aan het schrijven was. Ik ben Linda 33 jaar en ik loop ook tegen dingen aan al eigenlijk vanaf de basisschool. Ik ben nooit getest op autisme, maar ik denk er wel aan om dit eens te doen. Mooi dat je er zo over kan praten. Ik werd nooit begrepen en ik ben altijd gewoon doorgegaan met het leven ook al ging het met ups en downs. En indd er zijn er meer zoals ons.. Groetjes Linda

 3. Ik zocht op Google naar:meisje van 13 durft nergens alleen heen(supermarkt.bakker enz)En komt hier terecht ik zie jou kenmerken staan bij jou autischme en denk mijn dochter heeft al die kenmerken op 3 pnt na!!!het zal toch niet….ik ga mij in jou verhaal verdiepen mvg monique

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Winkelwagen

Mijn website maakt gebruik van cookies. Met cookies wordt de website persoonlijker en gebruikersvriendelijker. Lees meer over cookies.

De cookie-instellingen op deze website zijn ingesteld op 'toestaan cookies' om je de beste surfervaring te geven. Als je doorgaat met deze website te gebruiken zonder het wijzigen van je cookie-instellingen of je klikt op "Akkoord" hieronder op de pagina (komt weer te voorschijn zodra je op 'Sluiten' klikt) dan ben je akkoord met deze instellingen.

Sluiten