Het gevecht tegen mijn overgewicht

Zoals ik al eerder heb verteld ben ik door medicatie enorm veel aangekomen. Ik zat niet lekker in mijn vel en kreeg Escitalopram voorgeschreven door de psychiater. Ik voelde me gelijk een stuk beter maar helaas kwam ik al snel aan. Elke 6 weken ging ik met mijn ouders naar de psychiater en die zei dat het niet door de medicijnen kwam.
Als ik wist dat ik zoveel zou aankomen, zou ik nooit aan deze medicatie begonnen zijn. Ook al hebben de medicijnen me goed geholpen om me beter te voelen, vind ik het toch heel erg dat ik zoveel ben aangekomen. Vooral omdat ik vroeger gepest werd omdat ik toen ook al wat dikker was dan de rest.

In september 2018 ben ik begonnen met 2 keer in de week sporten bij 040fit in Heeze, samen met mijn broer en schoonzus. Dit vond ik fijner en veiliger dan alleen. Al snel ben ik toch 5 keer in de week alleen gaan sporten zonder mijn broer en schoonzus. Ik wilde zo snel mogelijk afvallen dus had ik me er overheen weten te zetten dat ik eigenlijk niet alleen durfde. Hoe vaak ik ook sportte, ik viel niks af. Ik had zelfs een personal trainer genomen zodat ik wist dat ik de goede oefeningen deed, helaas ook zonder resultaat.
Ik heb in oktober samen met mijn ouders besloten om naast de 5 keer sporten in de week, ook nog elke avond te gaan wandelen. Helaas brak ik bij de tweede avond mijn enkel. Ik kreeg drukverband omdat ik toch wilde blijven sporten. Helaas na de tweede controle kreeg ik een brace en vond de dokter het beter om een tijdje te stoppen met sporten.
Eigenwijs als ik was bleef ik toch wandelen en ging ik op de loopband bij mijn moeder.

Het afvallen verliep enorm moeizaam waardoor ik gestopt ben met mijn medicatie, zonder af te bouwen. Het werd me afgeraden door iedereen om me heen maar ik wilde zo snel mogelijk afvallen. Het duurde echter toch nog een paar maanden voordat de medicatie uit mijn lichaam was en ik begon langzamerhand af te vallen. Ik was +- 10 kilo afgevallen, toch wilde ik terug naar de sportschool zodat het wat sneller zou gaan.

Ik ben samen met mijn stiefvader naar de sportschool terug gegaan en omdat ik de vorige keer niks was afgevallen bij de personal training hebben ze me 4 weken gratis aangeboden met een andere personal trainer. Top service dus bij 040fit!

Wat ben ik enorm blij met mijn personal trainer Mahmoud. Normaal gesproken is het 1 keer in de week personal training en de rest van de week zelf. Mahmoud traint 5 keer in de week met mij om mij te helpen en te stimuleren.
Dit vind ik zo enorm fijn, omdat ik het toch best akelig vind om in mijn eentje tussen al die slanke en gespierde mensen te staan.
De oefeningen zijn enorm zwaar, zo zwaar dat ik vaak erg misselijk en duizelig ben. Maar toch weet hij mij zo ver te krijgen om door te gaan, met resultaat natuurlijk! Dankzij mijn goede personal trainer en het resultaat wat ik heb, begin ik het sporten steeds leuker te vinden.

Ondertussen ben ik meer dan 15 kilo afgevallen en mijn buik is 20 cm smaller geworden. Ik ben er nog lang niet, maar ik ben nu al enorm blij met het resultaat!

5 gedachten over “Het gevecht tegen mijn overgewicht”

 1. Knap van jou dat je zo je best doet om die kilo’s (40!!)er weer af te krijgen.
  Ik weet zeker dat het jou gaat lukken.
  En ook ik ben blij met de steun die je hierbij krijgt van Mahmoud van 040fit Heeze.
  Je kan het!!!!
  En….alles komt goed…..
  Liefs mama x

 2. Ik zit gewoon te glimlachen van trotsheid terwijl ik jou artikelen lees en kan alleen maar denken; je bent een fucking badass Mayke. You know it, you got this😉
  Jes.

 3. Dag Mayke,

  Kwam een berichtje tegen in een blad van Omroep Max, met jouw blog.
  Zo las ik nu jouw ervaringen.

  Nee ik ken je dus niet, maar wil je laten weten dat je een heel goede instelling hebt,
  waarmee je energie kunt genereren, waar je moed uit kunt putten, stapjes vooruit mee kunt zetten, verder mee kunt komen.

  Het leven is vallen en opstaan, calculeer het in (doe je al) dan wordt opstaan lichter.
  Fijn dat je mensen om je heen hebt die je steunen- een extra stimulans.

  Hier wil ik het bij laten, was geroerd door je eerlijkheid, inzicht en je niet aflatend zoeken naar
  wegwijzers en oplossingen.

  Groet, Era Lobet

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Winkelwagen

Mijn website maakt gebruik van cookies. Met cookies wordt de website persoonlijker en gebruikersvriendelijker. Lees meer over cookies.

De cookie-instellingen op deze website zijn ingesteld op 'toestaan cookies' om je de beste surfervaring te geven. Als je doorgaat met deze website te gebruiken zonder het wijzigen van je cookie-instellingen of je klikt op "Akkoord" hieronder op de pagina (komt weer te voorschijn zodra je op 'Sluiten' klikt) dan ben je akkoord met deze instellingen.

Sluiten