Belfobie 2.0

Omdat ik in het begin al een blog heb gemaakt over mijn belfobie noem ik deze blog belfobie 2.0. Ik wil graag een voorbeeld geven in deze blog over hoe vreselijk een belfobie is. Voor bijna iedereen is het zo makkelijk om iets of iemand te bellen maar voor mij dus niet.

Ik moest gisteren werken terwijl het ontzettend hard regende. Ineens moest ik door een super grote plas water rijden, deze lag na een bocht dus ik kon niet meer remmen. Helaas spatte het water zo hoog dat na een paar meter mijn auto uitviel en niks meer deed. Gelukkig stond ik redelijk langs de kant van de weg, wel vlak na een andere bocht dus echt veilig voelde ik me niet.
Het was zaterdagochtend dus iedereen sliep nog. Ik was enorm in paniek want ik moest binnen 10 minuten op mijn werk staan. Mijn moeder reageerde niet via whatsapp. Wat zou het dus fijn geweest zijn als ik mensen durfde te bellen zodat ik de bijvoorbeeld de ANWB/mijn automonteur had kunnen bellen. Uiteindelijk besloot ik toch maar om mijn moeder te bellen. Zelfs dat doe ik liever niet maar ik heb het toch gedaan.. Ze stelde me gerust. Mijn moeder en stiefvader kwamen er gelijk aan. Wat ben ik blij dat ik hun kon bellen, veel mensen met autisme zullen niet zo’n goede band hebben met hun ouders en dan staan ze daar zonder dat ze iemand kunnen bellen en niet weten wat ze moeten doen.

Mijn moeder zei dat ik toch echt mijn werk moest laten weten dat ik er niet op tijd kon zijn.. Dit durfde ik in eerste instantie niet maar gelukkig wist ik wie de telefoon op zou nemen dus dat scheelde al een hoop. Uiteindelijk heb ik toch naar mijn werk gebeld en de situatie uitgelegd. Gelukkig reageerde mijn collega begripvol en was ze niet boos.
Wat was ik trots op mezelf dat ik durfde te bellen. Maar dat komt ook zeker door mijn collega’s die ik kan vertrouwen en mij accepteren zoals ik ben. En dat is een heel fijn gevoel!

Gelukkig doet mijn auto het nu wel weer en hopelijk blijft hij het nog lang doen, want mijn auto komt uit 1997 maar is voor mij goud waard. Zonder een auto kom ik de deur helaas niet uit.

2 gedachten over “Belfobie 2.0”

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Winkelwagen

Mijn website maakt gebruik van cookies. Met cookies wordt de website persoonlijker en gebruikersvriendelijker. Lees meer over cookies.

De cookie-instellingen op deze website zijn ingesteld op 'toestaan cookies' om je de beste surfervaring te geven. Als je doorgaat met deze website te gebruiken zonder het wijzigen van je cookie-instellingen of je klikt op "Akkoord" hieronder op de pagina (komt weer te voorschijn zodra je op 'Sluiten' klikt) dan ben je akkoord met deze instellingen.

Sluiten